12. Ulusal Konsültasyon Liyezon Psikiyatrisi ve Psikosomatik Tıp Kongresi

psikiyatri.org.tr /

DAVET

 

Konsültasyon Liyezon Psikiyatrisi ve Psikosomatik Tıp Derneği ile Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim dalı olarak, 13-15 Eylül 2012 tarihlerinde gerçekleştireceğimiz "12. Ulusal Konsültasyon Liyezon Psikiyatrisi ve Psikosomatik Tıp Kongresi"nde sizleri aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız.

Kongre, Bezmiâlem Valide Sultan tarafından 1843 yılında ülkemizde "hastane" adıyla yaptırılmış ilk sağlık kurumu olan ve şimdi yeniden düzenlenen tarihi hastane binasında düzenlenecektir.

Kongre teması olarak; iki büyük kadın tarafından yaptırılmış ve ülkemizin bugün hala ayakta olan köklü sağlık kurumları Gevher Nesibe Darüşşifası ve Bezmiâlem Vakıf Hastanesi uygulamalarında somutlaşmış sağlık anlayışı olan "Beden ve Ruh Sağlığı Bütünlüğü"nü seçmiş bulunmaktayız. Çağdaşları olan diğer toplumlarda ruhsal hastalığı olanların ceza ve kapatılmaya maruz bırakıldığı dönemlerde, bedensel ve ruhsal hastalığı olanların birlikte tedavi edilmeye çalışıldığı bu kurumlardaki anlayışın, günümüzde Psikosomatik Tıp ve KLP alanında yansımasını bulduğu kanısındayız. Duyuru kapaklarımızdaki "Hayat Ağacı" figürü bu kurumların hemen hepsinin dış mekanlarında yer alır ve hayatın yenilenmesini, ölümsüzlüğü, verimliliği, insanla hayatın birliğini simgeler.

Kongre boyunca, insan sağlığı ve hastalıklarının biyopsikososyal bütünlüğünü vurgulayan oturumlarda; psikiyatrist ve diğer hekimlerle birlikte psikolog, hemşire ve SHU gibi ruh sağlığı profesyonellerinin sunum ve çalışmaları sergilenecektir.

Sizleri, İstanbul'un eşsiz bir tarihsel mekanında yapılacak ve panel, kurs, çalışma grubu ve içerikle ilgili diğer konulardaki görüş ve önerilerinizle zenginleşecek olan kongreye katkıda bulunmaya davet ediyoruz.

Dr. Çağatay Karşıdağ
Kongre Eş Başkanı
 
Dr. İsmet Kırpınar
Kongre Eş Başkanı