Meslektaşımız Dr.Onur BİLGİÇ yalnız değildir.

psikiyatri.org.tr /

Değerli Meslektaşlarımız,

Derneğimiz üyesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı asistanı Dr. Onur Bilgiç 19 Şubat 2013 günü sabah saatlerinde evine yapılan baskında eşiyle birlikte gözaltına alınmıştır.  Dr. Bilgiç, KESK’e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmetler Emekçileri Sendikası üyesi, İstanbul Tabip Odası Hastane Temsilcisi ve İstanbul Tabip Odası Temsilciler Kurulu Divan Heyeti üyesidir. Gözaltının hemen ertesi günü basına dağıtılan bilgilerde meslektaşımız Dr. Onur Bilgiç ile ilgili asılsız haberler tüm yayınlarda yer almıştır. Gizlilik kararı olduğu gerekçesiyle soruşturma dosyasının ilgili avukatlara dahi gösterilmediği, savunma hakkının gasp edildiği bir ortamda, Dr. Onur Bilgiç ile ilgili birçok sözde delil çarpıtılarak basına servis edilmiştir. Meslektaşımızın isminin ve fotoğraflarının kolayca tanınabilecek şekilde ifşa edilmesi kişilik haklarını zedelemiş, evinde bulunan, gönüllü sağlık taramalarında sosyal güvencesi olmayan kişileri tedavi etmek için kullandığı ilaçlar, suç aleti ve terör örgütüyle ilişki olarak yorumlanmıştır. Bu yolla itibarsızlaştırma, kamuoyunun gözünde değersizleştirme yoluna gidilmiştir.

Tutuklu yargılanma talebiyle mahkemeye çıkarılan üyemiz Dr. Onur Bilgiç 23 Şubat 2013 günü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Gözaltına alınan meslektaşımızdan kendi iradesi dışında, güç kullanılarak DNA analizi için zorla tükürük örnekleri alındığı ve bu konuda gerekli yasal sürecin İstanbul Tabip Odası tarafından başlatıldığı öğrenilmiştir.

Meslektaşımızın yanında olduğumuzu ve Türkiye Psikiyatri Derneği’nin kuruluş amaçları arasında yer alan ‘dayanışma’ ilkesi çerçevesinde yalnız olmadığını siz değerli meslektaşlarımız ve kamuoyu ile paylaşırız.

Saygılarımızla,

Türkiye Psikiyatri Derneği Merkez Yönetim Kurulu