Reyhanlı Gereksinim ve Kaynak Belirleme Raporu-30Mayıs2013

psikiyatri.org.tr /

Reyhanlı Gereksinim ve Kaynak Belirleme Raporu (30Mayıs2013)'na ulaşmak için tıklayınız

 

Basına ve kamuoyuna;

30.05.2013

Hatay Reyhanlı’da yaşanan patlamalara yönelik Türk Tabipleri Birliği, Türkiye Psikiyatri Derneği Ruhsal Travma ve Afet Psikiyatrisi Çalışma Birimi ve APHB adına 21-22 Mayıs 2013 tarihinde, Reyhanlı’da olay yerinde ve Hatay’da ilgililerle görüşmeler yapılmıştır. Reyhanlı'da yapılan değerlendirme ve sonucunda oluşturulan "Gerksinim ve Kaynak Belirleme Raporu"na aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla,

TPD MYK

 

Reyhanlı Gereksinim ve Kaynak Belirleme Raporu (30Mayıs2013)'na ulaşmak için tıklayınız

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

 

 

 

 

 

Saygıdeğer Meslektaşlarımıza ve Kamuoyuna,

12.05.2013

Dün öğle saatlerinde Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde sivil halka yönelik olarak yapılan kanlı saldırıda en az 46 kişi yaşamını yitirdi, 150'den fazla kişi yaralandı. 

Türkiye Psikiyatri Derneği olarak bu ve benzeri şiddet olaylarını kınıyoruz. Olayda yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet ve yakınlarını kaybedenlere baş sağlığı diliyoruz. Yaralılar ve olaydan etkilenen vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm halkımıza ve bölgede çalışan meslektaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Türkiye Psikiyatri Derneği tüm üyeleri ile birlikte bu ağır travmanın yaralarını sarmak üzere her tür göreve hazırdır.

Benzer olayların tekrar yaşanmamasına yönelik gerekli güvenlik önlemlerinin alınması ve şiddetin ortaya çıkmasına neden olan etmenlerin ortadan kaldırılması için yetkilileri bir kez daha acilen göreve çağırıyoruz.

Ülkemizdeki ve bölgedeki şiddetin bir an önce son bulması temennisi ile...

Saygılarımızla,

TPD MYK