TPD Bülteni | 2013 sayı 2 Yayınlandı

psikiyatri.org.tr /

 
Saygıdeğer meslektaşlarımız,

Sosyal sorumlulukları gereği TPD’nin müdahil olduğu ve birçok üyemizin de katıldığı Taksim Gezi olayları bu sayımızın ana teması. Ülkeyi dönüştüren bu olayların artçı sarsıntıları ve irdelenmesi hala devam etmektedir. TV programları, gazeteler, basılan onlarca kitap Gezi Parkı’nda yaşananlara farklı yorumlar getiriyor. Bizlerin de nelerin yaşandığına bundan sonra ne yaşanacağına dair fikirleri var. Başta Cem Kaptanoğlu’nun makalesi olmak üzere, bültendeki yazılar hekim bakış açısıyla
psiko-sosyal çözümleme denemeleridir. Türkiye İnsan Hakları Vakfı İstanbul Temsilciliği de bir yazıyla görüşlerini paylaştı.

Olaylar sürerken TPD-MYK’nın basınla paylaştığı ve sosyal medyada büyük ilgi görerek binlerce kez tıklandığını, tekrar tekrar dağıtıldığını gördüğümüz metinleri de basmakta yarar gördük. Bültendeki yazıların her birinden alacağınız ve dağarcığınıza ekleyeceğiniz değerli saptamalar ve yararlı fikirler olduğuna inanıyorum. İzmir’deki 49. Ulusal Psikiyatri Kongresi'nde de Gezi Parkı olayları birbirinden değerli katılımcıların yer aldığı bir panelde tartışılacaktır. Şimdiden ajandanıza kaydetmenizi öneriyorum.

TPD Ruhsal Travma ve Afet Çalışma birimi ve TPD Alkol Madde Kullanım Bozuklukları çalışma birimlerinin raporları ile mesleksel sorunlarımızla ilgili diğer etkinlikler Dernek üyelerimizin ne kadar geniş bir alanda çalışmalar yürüttüğünü göstermektedir. Dolayısıyla gökkuşağı renklerinin griye dönüşmemesi için başta Bülten yazıları olmak üzere tüm üyelerimizi TPD etkinliklerine daha aktif olarak katılmaya davet ediyoruz.

İyi okumalar

Prof. Dr. Tunç ALKIN
 
TPD Başkanı

Not: TPD Bülteni (2013, sayı 2) 49. UPK sırasında basılı olarak üyelerimize dağıtılmıştır.