TPD BÜLTENİ-Cilt16-Sayı3

psikiyatri.org.tr /

TPD Bülteni Güncel Sayısına Ulaşmak İçin Tıklayınız

Sunuş yazısı;

Saygıdeğer meslektaşlarımız,
Bülten’in bir işlevi de meslektaşlar arasında iletişim. Artık aramızdaki iletişimde Twitter, Facebook ve e-mail vb. gibi, hızlı ve anlık haberleşme biçimleri büyük yer kaplasa da yazılı kayıtlar hala daha kalıcı. Türkiye Psikiyatri Derneği, Merkez Yönetim Kurulu’nun son bir yılda yaptıklarının özeti bülten içeriğinin önemli bir kısmını oluşturuyor. Başta basın duyuruları olmak üzere MYK etkinliklerinin çoğu “hızlı yollardan” camiamız ile paylaşılmıştır. Benim dikkatinizi çekmek istediğim ilk konu giderek daha fazla hukuki danışmanlığa gereksinim duyduğumuz ve adli süreçler ile daha fazla uğraştığımız gerçeği. Çoğu zaman üyelerimizin kişisel olarak karşılaştığı adli ve idari sorunlara -hatta kovuşturmalara- da büyük bir hızla danışmanlık ve destek verilmesi gerekmektedir. Bu da Türkiye Psikiyatri Derneği’nin nitelikli bir avukatlık hizmeti almasını zorunlu kılmaktadır. Dernek avukatımız sayın Ziynet Özçelik ve ekibinin hazırladığı, son 2.5 yıllık dönem ait “TPD Hukuk Bürosu 2012-2013-2014 Çalışma Raporu” bu konuda bir fikir sahibi olmanızı sağlayacaktır. Göz atmanızı öneririm.
Çok yeni kurulan ve hala organize olma aşamasında olan “TPD Asistan Hekim Komitesi”, üyelerimizden kendilerini genç hissedenleri değil, gerçekten genç olanları kapsayan TPD tabanının dinamik gücü olarak kendini gösteriyor. Faaliyet raporları şimdiden ne kadar mücadeleci olduklarını ve sınırları nasıl zorlayabileceklerini gösteriyor. Ama işleri
kolay değil, çünkü en azından benim beklentilerim de, önlerine koyduğum çıtanın yüksekliği de oldukça fazla. Belki de ilk adım olarak Bülten’in niteliğini çok ileriye taşıyacaklardır. Kim bilir?
Türkiye Psikiyatri Derneği adına “sahibi” olduğum Bülten için yazdığım son sunuş yazısıydı bu. Geçen hafta yapılan TPD Genel Kurulunda yeni MYK belirlendi ve toplam 4.5 yıllık MYK üyeliğim ile 2.5 yıllık TPD başkanlığım sona erdiğinden, taşıdığım bayrağı sevgili arkadaşım yeni TPD Başkanı Prof. Dr. Simavi Vahip’e devretmenin gönül rahatlığını taşıyorum.


Prof. Dr. Tunç ALKIN
TPD Başkanı

 

 

TPD Bülteni Güncel Sayısına Ulaşmak İçin Tıklayınız

TPD Bülteni Tüm Sayılarına Ulaşmak İçin Tıklayınız