"JAMA Psychiatry” dergisi genel yayın yönetmenliğine getirilen Dr. Dost Öngür’ü tebrik ediyoruz!

psikiyatri.org.tr /

Değerli meslektaşlarımız,

Psikiyatri alanında önde gelen dergilerden “JAMA Psychiatry” dergisi genel yayın yönetmenliğine getirilen Dr. Dost Öngür’ü başarısından dolayı tebrik eder, meslektaşımıza gelecek çalışmalarında başarılar dileriz.

Türkiye Psikiyatri Derneği
Merkez Yönetim Kurulu

Dr. Dost ÖNGÜR kimdir?

Dr. Dost Öngür, nörobilim ve klinik psikiyatri alanında önemli çalışmaları olan, ABD’de, yataklı ünitesi ve özel bir ayaktan takip polikliniğinin bulunduğu McLean Hastanesi’nde, Psikotik Bozukluklar Bölümü’nün başkanlığını yapmaktadır.

Klinik çalışmalarına ek olarak, şizofreni ve bipolar bozukluğu olan hastalarda kimyasal anormallikleri incelemek için kullandığı beyin görüntüleme çalışmalarında Ulusal Ruh Sağlığı Enstitüsü ve diğer kaynakları kullanmaktadır.

Harvard Tıp Fakültesi öğrencilerinin eğitimi ve asistanlar için yapmış olduğu mentorluk ile ödüller kazanan Öngür, bipolar bozukluk ve şizofreninin nörobiyolojisine ilişkin 80'den fazla makalenin yazarıdır. Aynı zamanda JAMA Psikiyatri dergisinde editör olarak çalışmaktadır.

Ülkemizde yapılan psikiyatri toplantılarına da yıllardır konuşmacı olarak katılan ve psikiyatri topluluğu tarafından çalışmaları ilgiyle izlenen Öngür, en son 10. Uluslararası Psikofarmakoloji Kongresi’nde ülkemizde değerli bilgilerini bizlerle paylaşmıştır.