Lancet Psychiatry dergisinin "Development Board" üyeliğine seçilen Dr. Deniz Ceylan'ı kutlarız

psikiyatri.org.tr /

Değerli meslektaşlarımız;

Psikiyatri alanının en prestijli dergilerinden birisi olan The Lancet Psychiatrynin editör yetiştirme programı kapsamında geliştirdiği ve ilki 2016-2017 yılları arasında yürütülen “Development Board" üyeliğine bu dönem Yrd. Doç. Dr. Deniz Ceylan seçilmiştir. 2018-2020 yılları arasında görev alacak olan meslektaşımızı başarısından dolayı tebrik eder, gelecek çalışmalarında başarılar dileriz.

Bağlantı için: https://www.thelancet.com/lanpsy/editorial-development-board

Türkiye Psikiyatri Derneği


Dr. Deniz Ceylan kimdir?

Dr. Deniz Ceylan 2009 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra üç ay süreyle Kağızman Devlet Hastanesi'nde pratisyen hekim olarak çalıştı. 2014 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi'nde psikiyatri uzmanlık eğitimini tamamladı. Uzmanlık eğitimi sırasında Toronto Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı'nda altı ay süreyle araştırmacı olarak çalıştı. Gümüşhane Devlet Hastanesi’nde ve Gümüşhane Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde 2014-2017 yılları arasında psikiyatri uzmanı olarak çalıştı. Halen, Dokuz Eylül Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nde sinirbilim doktora eğitimi almaktadır.

Temmuz 2017'den beri İzmir Ekonomi Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu'nda doktor öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. 

Dr. Ceylan’ın bilimsel araştırmaları duygudurum bozukluklarında DNA hasarı ve onarımı, nörobilişsel işlevler, inflamasyon ve oksidatif mekanizmlara odaklanmıştır. Araştırmaları Türkiye Psikiyatri Derneği, Lityum Derneği ve TÜBİTAK tarafından desteklenmiştir.

2011-2014 yılları arasında Türkiye Psikiyatri Derneği’nde Asistan Çalışma Birimi Koordinatörü, İzmir Şube Yönetim Kurulu üyesi ve Avrupa Psikiyatri Asistanları Federasyonu temsilcisi olarak; 2011-2018 yılları arasında Türkiye Psikiyatri Derneği Yaygın Örgün Eğitim Kurulu üyesi olarak çalışmıştır. Şu anda Lityum Derneği Başkanlığı ve Türkiye Psikiyatri Derneği Kongre Düzenleme Kurulu üyeliği görevlerini sürdürmektedir.