27. Avrupa Psikiyatri Birliği (EPA) Kongresi devam ederken Varşova'dan hepimizi gururlandıran haberler geldi!

psikiyatri.org.tr /

06 Nisan 2019 Cumartesi günü Varşova’da açılışı yapılan 27. Avrupa Psikiyatri Birliği (EPA) Kongresi farklı ülkelerden gelen 4000’in üzerinde ruh sağlığı çalışanını bir araya getiriyor! Kongrenin üçüncü günü yoğun bilimsel programı ve sosyal organizasyonları ile devam ederken ülkemiz adına gelen sevindirici haberleri siz üyelerimizle paylaşmak istiyoruz.

EPA’nın “Ulusal Dernekler Konseyi” Başkanlığına Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Affektif Hastalıklar Birimi Kurucusu ve Sorumlusu olan, aynı üniversitede Psikiyatri Anabilim Dalı’nda öğretim görevlisi olarak çalışmaya devam eden sayın Prof. Dr. Simavi Vahip seçilmiştir. Kendisini başarısından dolayı kutlar, bu gururu bizlere yaşattığı için teşekkür ederiz.

“Prof. Dr. Simavi Vahip ve TPD Genel Başkanı Prof. Dr. Ömer Böke , TPD Üyesi Genç Meslektaşlarımız ile birlikte – 07 Nisan 2019, Varşova/Polonya”

Güzel haberlerin bir diğeri ise; yine kongre kapsamında düzenlenen, daha önce duyurusunu yaptığımız “Meslekte Yeni Psikiyatristler Bursu  (ECP Scholarship)” kapsamında genç meslektaşımız Uzm. Dr. Gamze Erzin’den geldi. Ankara Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde psikiyatri uzmanı olarak çalışmaya devam eden, ECP Scholarship’i almaya hak kazanan aynı zamanda TPD Genç Psikiyatristler Komitesi’nde yürütme kurulu üyesi  meslektaşımızı  başarısından dolayı kutluyoruz.  

“27. EPA Kongresi açılış töreninde – Dr. Gamze Erzin, burs almaya hak kazanan genç psikiyatristler ile birlikte – 06 Nisan 2019, Varşova/Polonya”

Yurtdışında yürütülen bilimsel faaliyetleri takip eden, farklı ülkelerdeki meslektaşlarıyla dayanışmayı sürdüren , TPD’nin bu alandaki vizyonunu sürdürmede çok önemli katkıları olan değerli meslektaşlarımıza ilerleyen çalışmalarında başarılar dileriz.

Türkiye Psikiyatri Derneği
Merkez Yönetim Kurulu