Genç Meslektaşlarımıza Japon Psikiyatri ve Nöroloji Derneği’nden (JSPN) Burs Olanağı

psikiyatri.org.tr /

Japanese Society of Psychiatry and Neurology (JSPN - Japon Psikiyatri ve Nöroloji Derneği ) tarafından 18-20 Haziran 2020 tarihlerinde Sendai, Japonya’da düzenlenecek olan 116. Yıllık Toplantı’da kariyerinin henüz başındaki genç psikiyatristlere yönelik bir burs programı açılmıştır. Programda dünyanın çeşitli yerlerinden katılan genç psikiyatristlerin tanınması, hem sosyal hem mesleki alanda Japon meslektaşları ile işbirliğinin geliştirilmesi amaçlanmıştır. 

Burs almaya hak kazanan genç psikiyatristlerin; toplantı kayıt ve konaklama ücretlerinin karşılanması ile birlikte Dünya Bankası A ve B kategorisindeki ülkelerden gelenler için 70.000 JPY, C ve D kategorisindeki ülkelerden gelenler için 140.000 JPY verilmesi planlanmıştır.

Dünya Psikiyatri Birliği üyesi topluluklara yönelik olan burs programı duyurusu, WPA’nın bir üyesi olan derneğimize de iletilmiştir. Program kapsamında her dernekten en çok iki kişinin adaylığı için başvuru onayı ile destek yazısı verilmesi ve adaylık kabulü söz konusudur. Bu nedenle adaylık için Türkiye Psikiyatri Derneği'nden onay ve adaylık destek yazısı için en geç 13 Eylül 2019 23.59'a kadar JSPN başvuru koşullarında belirtilen nitelikte yazıları içeren bir başvurunun TPD mail adresine (tpd-myk@psikiyatri.org.tr) iletilmesi gerekmektedir. Bu tarihten sonra iletilecek başvurular dikkate alınmayacaktır.

Başvuru sayısının ikiden fazla olması durumunda TPD MYK’nın oluşturacağı bir seçici kurul tarafından bilimsel ve adil ölçütlerle iki kişi belirlenecek, başvurularında kullanmaları için kendilerine "TPD Genel Başkan'ı imzalı Türkiye Psikiyatri Derneği'nden adaylık için destek onayı belgesi" düzenlenecektir.

Başvuru Kriterleri : 

  1. 40 yaşın altında veya psikiyatride 10 ya da daha az süredir çalışıyor olmak
  2. JSPN Bursu Ödülü'nü daha önce almamış olmak
  3. TPD üyesi olmak ve 2019 yılı dahil dernek üyelik aidatlarını ödemiş olmak

TPD’ye son başvuru tarihi : 13 Eylül 2019 (Türkiye saati) 

Program son başvuru tarihi : 15 Ekim 2019 (Japonya saati) 

İlgilenen meslektaşlarımız için başvuru işlemleri ile ilgili detaylı bilgileri içeren link aşağıda mevcut olup bilgilerinize sunulur.

JSPN 2020 Fellowship Award

Tüm genç meslektaşlarımızı bu olanağı değerlendirmeye davet ediyoruz.

Türkiye Psikiyatri Derneği
Merkez Yönetim Kurulu