TPD Ankara Şubesi 2018 - 2019 Eğitim Dönemi “Çocuklara Yönelik Cinsel Taciz ve Ensest Vakalarına Yaklaşım” kursu duyurusu!

Değerli Üyelerimiz,


Sizlerden gelen öneriler doğrultusunda, TPD Ankara Şubesi 2018-2019 Eğitim Etkinlikleri kapsamında “Çocuklara Yönelik Cinsel Taciz ve Ensest Vakalarına Yaklaşım” temalı bir kurs düzenlenmesi planlanmaktadır. 

Londra Tavistock Kliniğine bağlı Portman Klinik’te uzun yıllar bu alanda çalışan Dr. Ülkü GÜRIŞIK’ın eğitici olacağı kursta psikiyatri uzmanlarının cinsel taciz faillerini, mağdurlarını ve ailelerini bir bütün olarak anlamaları ve bu vakaların yönetiminde yetkinlik kazanmaları hedeflenmektedir.

Ayda bir kez, cumartesi günleri yapılacak olan kurs üçer saatlik 10 oturumdan oluşacaktır.

Psikodinamik temellere göre yapılandırılmış kursta, hem kuramsal görüşlerden bahsedilecek hem de vaka örnekleri üzerinden pratik eğitim yapılacaktır.

Katılım Koşulları

  • Kursa, Erişkin veya Çocuk Ruh Sağlığı uzmanları ve uzmanlık eğitimine devam etmekte olan asistan hekimler kabul edilecektir.
  • İlk toplantı 13 Ekim 2018 Cumartesigünü saat 14.00 – 17.00 arasında yapılacaktır.
  • Katılımcıların tüm toplantılarda bulunması beklenmektedir.
  • Katılım bedeli  
    • TPD üyesi katılımcılar için her bir toplantı 75 TL (75 x 10 = 750 TL)
    • TPD üyesi olmayan katılımcılar için her bir toplantı 100 TL (100 x 10 = 1000 TL)'dir.

Katılmak isteyen üyelerimizin;

İletişim bilgilerini (e-posta adresi ve telefon numarası), çalıştıkları kurumları ve  görevlerini 1 Ekim 2018  saat 17.00'ye kadar ankaratpd@gmail.com adresine e-posta yoluyla göndererek katılım için onay almaları gerekmektedir. 
TPD üyesi katılımcıların üyesi oldukları şubeyi belirtmeleri rica olunur. 


Dr. Ülkü GÜRIŞIK

1990 - 2000 yılları arasında Londra Portman Klinik’te, polis, hâkim, sosyal hizmet uzmanları ile erişkin ve çocuk ruh sağlığı uzmanlarına yönelik ensest ve pedofili vakalarına multidisipliner yaklaşım kursları düzenlemiştir.
Royal College of Psychiatrists Fellow’u (FRCPsych.)
Britanya Psikanaliz Cemiyeti Fellow’u ve 
Uluslararası Psikanaliz Birliği (IPA) Üyesidir.