Mısır'da Demokratik hak ve özgürlükleri için barışçı biçimde direnen halkın kanının dökülmesi kabul edilemez.

psikiyatri.org.tr /

Saygıdeğer meslektaşlarımız,

Geçtiğimiz günlerde Mısır’da gerçekleştirilen askeri darbenin ardından başlayan kitlesel protestolara güç kullanarak yapılan müdahalede yüzlerce sivil yaşamını yitirdi. Demokratik hak ve özgürlükleri için barışçı biçimde direnen halkın kanının dökülmesi kabul edilemez.

Mısır da darbe karşıtı gösterilerinin güvenlik güçleri tarafından bu Cuma günü olduğu gibi orantısız şiddetle bastırılması toplumda daha fazla öfke ve tepki uyandıracaktır. Taraflar arasında şiddet eğilimlerinin güçlenmesi ve yayılmasının önüne geçilmesi, yeni bir karanlık dönemin başlamaması için Mısır'da şiddetin acilen sona erdirilmesi ve ülkeyi yeni seçimlere götürecek müzakerelerin başlatılması bir zorunluluktur.

TPD, Mısır Psikiyatri Derneği’ne gönderdiği bir mesaj ile barış için işbirliği çağrısı yapmıştır.

Saygılarımızla,

TPD-MYK

 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


MISIR PSİKİYATRİ DERNEĞİ’NE GÖNDERİLEN MESAJ


Prof. Ahmed Okasha

President EPA

Psychiatric Association of Turkey, deeply regret the unbearable bloodshed in Egypt and condemn the excessive use of force by Egypt's security forces during the clashes. 

Psychiatric Association of Turkey fears imminent threat of further violence, if protesters and security forces continue to clash across the country. We believe that it's essential to urge the government to order a halt to further violent movements and respect the right of peaceful demonstrations. It’s crucial for all parties to refrain any movements that could lead to massive violent confrontations on these days.

With the belief that Egyptian Psychiatric Association  has similar objectives, we declare that Psychiatric Association of Turkey is ready to collaborate with EPA to deal with any problems hampering peace and democracy in Egypt.

Prof. Tunç Alkın

President PAT