TPD Açık Eğitim Travma ve Afet Psikiyatrisi Modülü

psikiyatri.org.tr /

Yedinci modülümüz olan Travma ve Afet Psikiyatrisi’ni açmanın mutluluğunu sizlerle paylaşmak istiyoruz.  Ülkemizde çalışan bir psikiyatrist olup ruhsal travma ile her gün karşılaşmamak, hemen her yıl doğal veya insan eliyle gerçekleşen afet alanlarında yer almamak, görev yapmamak imkansız. Bu modülde ruhsal travma kavramı,epidemiyolojisi ve nörobiyolojisinden afet alanında yapılacaklara, şiddete maruz bırakılan kadınlardan İstanbul protokolüne kadar bir çok farklı sunum yer alıyor. Son günlerin ilgi çeken başlıkları olan travma sonrası büyüme ve ruhsal dayanıklılık ve TSSB tedavisindeki son seçenekler gibi güncel sunumların da ilginizi çekebileceğinizi umuyoruz. Eğitici kadrosu da yine oldukça çeşitli; Şahika Yüksel’den Burhanettin Kaya’ya, Cengiz Kılıç’tan Oğuz Karamustafalıoğlu’na Okan Taycan’dan Halis Ulaş’a ve aşağıda ismini göreceğiniz bir çok farklı eğiticiden 15 sunumla modül kullanımınıza açılmıştır.

Yeni modülümüzün açılışındaki yoğun katkılarından dolayı modül koordinatörü Prof. Dr. A. Tamer Aker’e ve Ruhsal Travma ve Afet Psikiyatrisi Çalışma Birimi koordinatörlerinden Feyza Çelik’e ayrıca teşekkür ederiz.

Değerli meslektaşlarımız, Yaygın ve Örgün Eğitim Kurulu olarak ilk açtığımız modüllerde izlenme oranlarının nasıl olacağına, sizlerce nasıl değerlendirileceğine dair endişelerimiz vardı. Ama bugün uzmanlık dernekleri arasında, büyük olasılıkla, en çok izlenen online sürekli mesleki gelişim sitesi olmanın gururunu da sizlerle paylaşmak istiyoruz. Diğer bir çok uzmanlık derneği, bizim modelimizi kendilerine örnek almaktadır. Açık eğitim destek programı sitemizyaklaşık olarak 3100 defa izlenmiştir. Desteğiniz ve ilginiz için çok teşekkür ederiz.

http://tpdegitim.psikiyatri.org.tr

Saygılarımızla

Yaygın ve Örgün Eğitim Kurulu adına

Doç.Dr. Ayşe Devrim Başterzi