Mesleğe İlk Adım Programı (MİAP) 10. Yılını Kutluyor! : 26 farklı ilden 147 genç meslektaşımız 'Mesleğe İlk Adım Bursu' ile 23. Klinik Eğitim Sempozyumu'nda Fethiye'de bir araya geliyor!

psikiyatri.org.tr /

TPD tarafından uzmanlık eğitiminin ilk iki yılı içerisinde olan meslektaşlarımız için düzenlenen Mesleğe İlk Adım Programı (MİAP) bu yıl 10. Yaşını kutluyor! 

MİAP ile; genç meslektaşlarımızın mesleki kimlik ve donanımlarına katkıda bulunmak, alanda deneyimli isimlerle tanışmalarını sağlamak ve farklı kliniklerden genç meslektaşlarıyla bir araya gelerek kaynaşmalarına yardımcı olmak hedeflenmektedir. Türkiye Psikiyatri Derneği, meslekte henüz iki yılını tamamlamamış uzmanlık öğrencilerinin hem Mesleğe İlk Adım Eğitim Programı’na hem de TPD 23. Yıllık Toplantısı ve Klinik Eğitim Sempozyumu'na katılımını “Mesleğe İlk Adım Bursu” ile desteklemektedir. Burs kapsamına;

  1. TPD 23. Yıllık Toplantısı ve Klinik Eğitim Sempozyumu kayıt ücreti
  2. Kongre süresince 3 gece (10 Nisan 2019 giriş, 13 Nisan 2019 çıkış) konaklama, kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeği
  3. Yalnızca bu bursu alanlar için düzenlenmiş olan Mesleğe İlk Adım Programı’na katılım (Mesleğe İlk Adım Bursu ile kongreye katılanların Mesleğe İlk Adım Programı’na katılmaları zorunludur) 
  4. TPD yayınlarından oluşan bir set dahildir.

Bu yıl planlanan bursiyer sayısının yaklaşık iki katı oranında başvuru derneğimize iletilmiş, her bir başvuru duyuruda gözetilen önceliklere göre değerlendirilmiş ve 26 farklı ilden toplam 147 meslektaşımıza 10-13 Nisan 2019 tarihlerinde Liberty Lykia Otel'de gerçekleştirilecek TPD 23. Yıllık Toplantısı ve Klinik Eğitim Sempozyumu’na MİAP kapsamında burs olanağı sağlanmıştır.

23. KES – MİAB Şehirlere Göre Dağılım Listesi – TOPLAM SAYI: 147

Adana

3 Gaziantep 3
Ankara 12   Hatay 2
Antalya 5   Isparta 1
Aydın 4   İstanbul 42
Balıkesir 1   İzmir 19
Bolu 1   Kahramanmaraş 2
Bursa 6   Kars 1
Çanakkale 1   Kayseri 1
Diyarbakır 5   Konya 14
Edirne 1   Manisa 7
Elazığ 1   Mersin 3
Erzurum 3   Samsun 5
Eskişehir 3   Sivas 1

Yaygın ve Örgün Eğitim Kurulu’nun (YÖEK) planlaması ve organizasyonu, Asistan Hekim Komitesi’nin (AHK) katkıları ve TPD Merkez Yönetim Kurulu’nun desteğiyle başarıyla sürdürülen bu program kapsamında tüm genç meslektaşlarımız ile bir araya geleceğimiz kongremize bir hafta kaldı!

Derneğimizin her yıl düzenlediği iki ana kongreden birisi olan ve gerek içerik gerekse biçimsel olarak yenilenmiş, zenginleştirilmiş ve katılımcılardan büyük beğeni toplayan TPD 23. Yıllık Toplantısı ve Klinik Eğitim Sempozyumu’na henüz kayıt yaptırmamış katılımcılarımızı da davet ediyor, Fethiye’de görüşmeyi diliyoruz.

Saygılarımızla;

Türkiye Psikiyatri Derneği
Merkez Yönetim Kurulu