EPA 2020, Madrid, İspanya'da!

psikiyatri.org.tr /

Değerli üyelerimiz ve meslektaşlarımız,

Türkiye Psikiyatri Derneği'nin de üyesi olduğu Avrupa Psikiyatri Birliği tarafından düzenlenen 2020 Avrupa Psikiyatri Kongresi 28-31 Mart 2020 tarihleri arasında Madrid'de "The Shared Heritage of European Psychiatry" ana başlığı ile gerçekleştirilecektir. Avrupa Psikiyatri Kongresi'nin  niteliği her geçen yıl yükselmekte, zenginleşmekte ve büyümektedir. Bu yıl Varşova'da gerçekleştirilen kongrede tüm zamanların rekoru kırılmış ve katılım 4200'ü aşmıştır. Bilimsel Program da dikkate alındığında Avrupa Psikiyatri Kongresi gerek içeriği gerekse Türkiye dahil tüm Avrupa ülkelerinden konuşmacıların varlığı ile gerçek bir Avrupa kongresi hedefine giderek daha fazla yaklaşmaktadır. 

2020 Avrupa Psikiyatri Kongresi için Sempozyum, Workshop ya da EPA Kursu önerileri toplanmaya başlamıştır. Öneride bulunmak için son başvuru tarihi 14 Mayıs 2019'dur. Bu yılın Türkiye açısından önceki yıllardan önemli farklarından birisi de Avrupa Psikiyatri Birliği Ulusal Dernekler Konseyi YK Başkanlığına seçilen ve bu sıfatı ile EPA Yönetim Kurulu üyesi olarak da görev yapan Prof. Dr. Simavi Vahip'in de Bilimsel Program Kurulu'nda görev alacak olmasıdır. Tüm üyelerimizi Avrupa Psikiyatri Kongresi (Madrid 2020) için sempozyum, wokshop ya da EPA kursu önerileri oluşturarak başvurmaya ve Türkiye Psikiyatri topluluğunun Avrupa Psikiyatri Birliği'nde ve Avrupa Psikiyatri Kongresinde daha fazla ve daha etkin temsil edilmesi için sorumluluk almaya davet ediyoruz. 

Öneriler için son başvuru tarihinin 14 Mayıs 2019 olduğunu ve sempozyum, workshop ya da EPA Kursları için zorunluluk olmamakla birlikte tek ülkeden değil birkaç ülkeden konuşmacıların yer alacağı önerilere öncelik verilebileceğini anımsatmak isteriz.

Türkiye Psikiyatri Derneği'nin ve Türkiye Psikiyatri topluluğunun Avrupa'da daha etkin ve güçlü temsili için hepinizi bilimsel programa öneride bulunmaya davet ediyoruz!
  
Saygılarımızla

Doç. Dr. Koray Başar
TPD Genel Sekreteri
Prof. Dr. Simavi Vahip
Avrupa Psikiyatri Birliği (EPA) - Ulusal Dernekler Konseyi YK Başkanı