Kariyerinin Başlangıcındaki Psikiyatristler için EPA Deneyim Kazanma Programı Desteği

psikiyatri.org.tr /

Değerli üyelerimiz,

Avrupa Psikiyatri Birliği (EPA) Kariyerinin Başlangıcındaki Psikiyatristler Komitesi (Early Career Psychiatrists Committee, ECPC) daha önceki programların başarısı ve olumlu geribildirimler üzerine 2019-2020’de altıncısı yürütülecek olan Deneyim Kazanma Programı’nı (Gaining Experience Programme) duyurdu.

Bu program kariyerinin başlangıcınaki genç psikiyatristlere Avrupa’da çeşitli psikiyatri kurumlarında 2-8 hafta süresince kısa gözlem olanağı sunuyor. Böylece klinik, araştırma ve eğitimle ilgili birikimlerinin zenginleşmesinin yanı sıra Avrupa’daki farklı ruh sağlığı sistemlerinin işleyişine de aşinalık kazanılması hedefleniyor.

Başvurusu kabul edilenler için EPA tarafından ulaşım, konaklama ve diğer harcamalar için burs desteği de program kapsamında. Gözlem süresinin tamamlanmasında ödemesi yapılan bu destek aday başına 850 avroyu bulabilmekte. 

Türkiye Psikiyatri Derneği’nin EPA’nın aktif üyelerinden olduğunu, 2017-2018 ve 2018-2019 yıllarında bu programdan ikişer genç psikiyatrist üyemizin yararlandığını hatırlatmak isteriz.

Program için gerekli başvuru koşulları ve olası kuruluşlarla ilgili bilgi için EPA internet sitesinin ilgili bölümüne bu bağlantıdan ulaşabilirsiniz: https://www.europsy.net/gaining-experience-programme/

2019-2020 programında gözlem deneyimine açık kuruluşlar arasında ülkemizden de iki kurumun yer aldığını sevinerek belirtmek isteriz: Ege Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesi. Programa ev sahipliği yapmak üzere başvuruda bulunmak isteyen kurum yetkililerinin de epa.gep@europsy.net posta adresiyle iletişim kurmaları gerekiyor.

Saygılarımızla,

 

Türkiye Psikiyatri Derneği

Merkez Yönetim Kurulu