TPD ile 25 yıl: Yolu birlikte kurup, birlikte yürümek

psikiyatri.org.tr /

Türkiye Psikiyatri Derneği’nin 25 yılını birlikte değerlendirdiğimiz çevrim içi etkinlikler dizisi devam ediyor. Bu kapsamda yapılacak üçüncü toplantı 25 Kasım Çarşamba akşamı 21.00’da yapılacak. “Uzmanlık öğrencisi, genç ve deneyimli psikiyatrist olmak” başlıklı bu oturumu Dr. Fatih Öncü ve Dr. Aybeniz Civan Kahve yönetecek.

Psikiyatri uzmanlık eğitimi ve uzmanlık yaşamının farklı dönemlerinde olan üyelerimizle, 25 yıldır TPD ile birlikte yürümek, birlikte büyümek ve dayanışmanın imkanları konuşulacak. Dr. Öykü Özçelik, Dr. Kerem Laçiner, Dr. Gamze Erzin ve Dr. Umut Karasu’nun katılacağı oturumda TPD üyesi olmanın uzmanlığın bu dönemlerinde katkısı, katabilecekleri ele alınacak.

Toplantılar TPD’nin zoom hesabı üzerinden gerçekleştirilecek. Erişim için üyelerimizin kendilerine gönderilen bağlantıyı kullanarak önceden veya toplantı sırasında kayıt olmaları gerekiyor. Üyelerimizin toplantı sırasında yazılı olarak soru ve katkılarını belirtme imkanı olacak, bunlar oturum yöneticileri tarafından konuşmacı ve izleyicilerle paylaşılacak. Program aynı zamanda TPD YouTube kanalından da canlı yayınlanacak. 

25. yıl  etkinlikleri kapsamında yapılan ilk toplantı TPD’nin “Bilim, Etik, Dayanışma” ilkeleriyle ilgili yapılmış, moderatörlüğünü Dr. Simavi Vahip ve Dr. Ömer Böke’nin yaptığı toplantıda Dr. Timuçin Oral, Dr. Mustafa Sercan ve Dr. Şahika Yüksel konuşmuştu. Bu toplantının kaydına aşağıdaki bağlantıdan erişebilirsiniz:

https://youtu.be/4_AsCcAqUAY

Geçtiğimiz hafta yayınlanan “Yerel, ulusal ve uluslararası düzlemde TPD” başlıklı bu oturumu Dr. Gamze Özçürümez ve Dr. Koray Başar yönetecek. Konuşmacıların eski TPD İstanbul Şube Başkanı Dr. Devran Tan, eski TPD Samsun Şube Başkanı Dr. Aytül Karabekiroğlu, Ruhsal Travma ve Afet Psikiyatrisi Çalışma Birimi’nden Dr. Münevver Hacıoğlu Yıldırım, Kadın ve Ruh Sağlığı Çalışma Birimi’nden Dr. Leyla Gülseren, TPD Avrupa Psikiyatri Birliği (EPA) temsilcisi ve EPA Ulusal Dernekler Konseyi Başkanı Dr. Simavi Vahip, TPD Avrupa Tıp Uzmanları Birliği (UEMS) Psikiyatri bölümü delegesi ve eski EFPT Başkanı Dr. Ekin Sönmez olduğu bu toplantının kaydına bağlantıdan erişebilirsiniz:

https://youtu.be/Lo_t_shjLXc

Dört serilik bu oturumlar dışında bu yıl yeni döneminin başında ‘Psikiyatriden Gündeme’ programının ilk bölümü de “25. yılında Türkiye Psikiyatri Derneği ve toplumsal ilişkiler” başlığıyla, Dr. Sezai Berber, Dr. Mustafa Sercan ve Dr. Peykan Gökalp’in katılımıyla gerçekleşmişti. Daha önce yayınlanmış tüm bölümlere olduğu gibi bu bölümün kaydına da TPD YouTube kanalından erişebilirsiniz:

https://youtu.be/eYmhY4WIMKE

Sizleri her zamanki gibi birlikte olmaya, konuşmaya, paylaşmaya, beraber kurmaya çağırıyoruz.

Saygılarımızla,

Türkiye Psikiyatri Derneği Merkez Yönetim Kurulu