Ruh Sağlığı Yasası Çalışmaları Sürüyor

Derneğimiz tarafından oluşturulan Ruh Sağlığı Yasası taslağı üzerindeki çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda beşinci toplantı TBMM 6. Komisyon salonunda Aydın milletvekili ve psikolojik danışman Deniz Depboylu'nun ev sahipliğinde, derneğimizi temsilen Genel Başkan Prof. Dr. Timuçin Oral, Doç. Dr. Ejder Akgün Yıldırım ve Prof. Dr. Mehmet Sungur, Çocuk ve Gençlik Psikiyatrisi Derneğini temsilen Prof. Dr. Füsun Çuhadaroğlu ve Doç. Dr. Esra Güney, Türk Psikologlar Derneğini temsilen Başkan Prof. Dr. Gonca Soygüt Pekak, Prof. Dr. Ayşe Yalın ve Prof. Dr. Nesrin Hisli Şahin, Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneğini temsilen Başkan Prof. Dr. Filiz Bilge, Doç. Dr. Aynur Gümüş, Uz.Psikolojik Danışman Fatma Zengin,  Psikiyatri Hemşireleri Derneğini temsilen Doç. Dr. Nermin Gürhan ve Yrd. Doç. Dr. Meltem Meriç, Sosyal Hizmet Uzmanları Derneğini temsilen Başkan Ahmet Cemil Ölçer ve Esin Polat, Çocuk Gelişim ve Eğitimcileri Derneğini temsilen Başkan Doç. Dr. Nurper Ülküer ve Dr. Deniz Samyeli ile Özel Eğitimciler Derneğini temsilen Başkan Ercan Karaca ve Mehmet Oğuz Şenol'un katılımıyla gerçekleştirildi. Verimli bir tartışmayla sürdürülen toplantıda 5 bölümden oluşması beklenen taslağın ikinci bölümü üzerindeki çalışmalar da tamamlanmış oldu. Daha önce meslek tanımlarının yer aldığı birinci bölüm tamamlanmış, psikoterapi ve psikoterapist tanımı için ilgili meslek derneklerinin temsilcilerinden bir komisyon oluşturularak konu üzerinde ayrıca çalışılması hedeflenmişti. Taslağın kalan bölümleri üzerinde çalışılmaya Mayıs ayı başında devam edilmesi kararlaştırıldı.

8321u03pf8|00106806E9DA|TPDSQL|tbl_forPress|forPress_content|348A598A-2576-461A-B7C8-4602FFCADCE8