TPD Tıp Öğrencileri 2. Çalıştayı 3 Ekim'de

psikiyatri.org.tr /

Değerli Meslektaşlarımız,

Yakın zamanda kurulan Türkiye Psikiyatri Derneği Tıp Öğrencileri Çalışma Birimi Mart ayında TPD Tıp Öğrencileri 1. Çalıştayını düzenlenmiş, bu çalıştay İstanbul, Kocaeli ve Bursa'daki tıp fakülteleri öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirilmiştir. Birimin düzenlediği Tıp Öğrencileri Çalıştayının ikincisi, bu kez katılamayan tıp fakültelerinin davetli olduğu şekilde ve pandemi nedeni ile çevrimiçi olarak 3 Ekim 2020 tarihinde gerçekleştirilecektir. 

Türkiye Psikiyatri Derneği ile tıp öğrencilerinin birliktelik olanaklarının tartışılacağı ve psikiyatriye ilgi duyan tıp öğrencileri için Türkiye Psikiyatri Derneği'nin sunabileceği katkıların ele alınacağı çalıştaya İstanbul, Kocaeli ve Bursa dışındaki tüm şehirlerin tıp fakültelerinden öğrenciler kabul edilecektir. Başvurular çevrimiçi doldurulacak bir form ile yapılacaktır (https://forms.gle/FvQ7teVmUSNTVNDg7). Kontenjan sınırı nedeni ile öğrencilerin başvuruları değerlendirilirken fakültelerden dengeli katılım gözetilecektir. Bu aşamada psikiyatriye ilgi duyan öğrencilere yönelik aşağıdaki davet metninin de İstanbul, Bursa ve Kocaeli dışındaki üniversitelere ulaştırılması bu çalıştay için önemli bir ihtiyaç olarak gözükmektedir.

İstanbul, Kocaeli ve Bursa'daki tıp fakültelerinden katılımla gerçekleştirdiğimiz ilk çalıştayda hayal ettiğimizin çok üstünde bir işbirliği ve yaratıcılık ile karşılaştığımızı ifade edebiliriz. İlk çalıştayımızda, öğleden sonraki oturumdaki atölyelerde ortaya çıkan görüşleri içeren TPD Tıp Öğrencileri 1. Çalıştay Raporuna bağlantıdan ulaşabilirsiniz: 

Raporu indirmek için tıklayınız. 

Psikiyatriye ilgi duyan öğrencilere psikiyatri kariyer olanakları açısından mentorluk anlamında katkı sunmak isteyen, tıp öğrencileri ile birlikte düzenlenecebilecek toplantılar ve bilimsel araştırmalar konusunda çalışmak isteyen tüm üyelerimiz de çalıştaya davetlidir. Çalıştayın afişi ve programı ektedir. Bu çalıştayda da atölyelerin sonuçlarının derleneceği benzer bir rapor hazırlanacaktır. 

TPD Tıp Öğrencileri Çalışma Birimine TPD internet sitesine üye girişi yapıp dernek üye bilgileri bölümünü birimi işaretledikten sonra güncelleyerek üye olabilirsiniz. Çalışma birimi ile ilgili tüm görüş ve katkılar için, çalıştayla ilgili sorular için ve çalışma birimine üye olup yazışma gruplarına katılmak için çalışma birimi koordinatörü ile iletişime geçebilirsiniz .

Saygılarımızla,

Türkiye Psikiyatri Derneği Tıp Öğrencileri Çalışma Birimi