Türkiye Psikiyatri Derneği'nin 25. yılı: Çevrim içi toplantı dizisi

psikiyatri.org.tr /

Değerli Meslektaşlarımız,

1995’te gerçekleştirilen Kuruluş Kurultayı sonrası 19 Ekim 1995’te Dernekler Müdürlüğü tarafından tüzüğü tasdik edilen Türkiye Psikiyatri Derneği 25. yılını dolduruyor. Bu süreçte Türkiye Psikiyatri Derneği hem meslek topluluğunun hem de Türkiye toplumunun zorlu dönemlerinde uygun yanıtlar geliştiren, örgütlenme mekanizmasını uygun şekilde işleten ve eğitim, araştırma, mesleki uygulamalar konusunda dayanışmanın iyi örneklerini verebildi. TPD sağlam bir geleneğe dayanan kurumsal yapısı, her dönem gençlere ve dinamik zihinlere yer açan işleyişiyle çeyrek asrı tamamladı.

Türkiye Psikiyatri Derneği’nin 25 yılını bir dizi çevrim içi etkinlikle, hep birlikte değerlendirmek, sağlam adımlarla, bilim, dayanışma, etik yol gösterici ilkeleriyle nasıl devam edileceğinin konuşulmasını planladık. Bu bağlamda, Türkiye Psikiyatri Derneği’nin yapı, örgütlenme ve işleyişiyle ilgili dört haftaya yayılan çevrim içi toplantılar planlandı.

İlki 12 Kasım’da yapılacak toplantıların başlık ve tarihlerini aşağıdaki afişte bulabilirsiniz. Dr. Timuçin Oral, Dr. Mustafa Sercan, Dr. Şahika Yüksel’in katılımıyla gerçekleştirilecek “TPD ile Bilim, Etik, Dayanışma” başlıklı ilk oturum Dr. Simavi Vahip ve Dr. Ömer Böke tarafından yönetilecek. Toplantılar TPD’nin zoom hesabı üzerinden gerçekleştirilecek ve erişim için bağlantı toplantı günü TPD üyelerine e-posta ile bildirilecek.  

TPD’nin 25. yılı kuruluşundan itibaren Türkiye Psikiyatri Derneği’ne katkıda bulunan, emek veren, bu kurumsal yapıyı ilmek ilmek işleyen herkese, tüm üyelerimize kutlu olsun!

Türkiye Psikiyatri Derneği Merkez Yönetim Kurulu