İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesinde Dr. Murat Atabay’a saldırı

psikiyatri.org.tr /

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesinde psikiyatri asistanı Dr. Murat Atabay sağlık hizmeti sunduğu sırada fiziksel saldırıya uğramıştır. Saldırı meslektaşımız 7 Mart Pazar gecesi 01:00 civarında acil servise başka hastaları değerlendirmek üzere gittiği sırada, hasta yakınlarının ricasıyla bekleme süresini azaltmak amaçlı daha konsültasyon bile istenilmeden, değerlendirilme yaptığı esnada bir kişi tarafından yapılmıştır. 

Saldırı sırasında meslektaşımız başına aldığı tekme ile yere düşmüş, bulantı, sersemlik hali, denge kaybı olduğu için iki defa beyin bilgisayarlı tomografisi çekilmiştir. Halen evinde istirahat eden meslektaşımızın genel durumunun iyi olduğunu, ancak belirtilerinin devam ettiğini öğrendik. 

Meslektaşımızın sağlığına hızla kavuşmasını diliyoruz. Sağlık ortamında sözlü veya fiziksel şiddetin önemli ölçüde sistemle ilgili bir sorun olduğunu hatırlatmak isteriz. Şiddetin önlenmesi için alınması gereken tedbirleri biliyoruz, yöneticilerin de bildiğinin farkındayız. Sağlık hizmeti sunulması sırasında şiddetin yaygınlaşması, önem verilmemesi, cezasız bırakılması sadece sağlık çalışanlarının değil, tüm toplumun sorunudur. 

Türkiye Psikiyatri Derneği Merkez Yönetim Kurulu