Dünya Psikiyatri Birliği’nin (WPA) haber bülteni olan eNewsletter’ın ilk sayısı yayında

psikiyatri.org.tr /

Dünya Psikiyatri Birliği’nin (WPA) resmi haberleşme bülteni olan eNewsletter’ın ilk sayısı (Temmuz 2021) yayınlandı. WPA’nın ilk sayı için gönderdiği davet mektubunun ardından üye derneklerin katkıları ile oluşan bülten yılda dört kez yayınlanacak. Bültenin bu sayısında yılın ikinci çeyreğine ait WPA ile ilgili güncel haberler, WPA’nın 2020-2023 eylem planı hazırlıkları, Covid-19 salgını ile ilgili faaliyetler, WPA Eğitim Portalı’nın tanıtımı ve üye derneklerden güncellemeler yer aldı.


Bültenin Üye Derneklerden Son Gelişmeler bölümünde, derneğimiz Kadın ve Ruh Sağlığı Çalışma Birimi Koordinatörü Dr. İ. Gökçen Yılmaz Karaman’ın “Oyalanmaya yer yok! Türkiye Psikiyatri Derneği’nin artık Cinsiyet Ayrımcılığı, Cinsel Şiddet ve Tacize Karşı Politika Belgesi var” başlıklı yazısı yer alıyor. Yazıda cinsiyet eşitsizliğinin, cinsel şiddet gibi belirgin formlarından cinsiyet yanlılığı gibi üstü kapalı formlarına kadar bireylerin hayatında görülebileceği, psikiyatristlerin hem klinik uygulamada hem de iş yaşamında dengesiz cinsiyet gücü dinamiklerine tanık olabildiği ifade ediliyor. Buradan yola çıkarak derneğimiz bünyesinde Dr. Gökçen Yılmaz Karaman’ın da üyesi olduğu Cinsiyet Ayrımcılığı, Cinsel Şiddet ve Tacize Karşı Politika Hazırlanması Görev Grubunun kurulması ve politika belgesinin oluşturulma süreci, belgenin içeriği ve TPD Cinsel Şiddeti Önleme ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini Destekleme Birimi anlatılıyor.

20. Dünya Psikiyatri Kongresi’nden WPA’daki gelişmelere, diğer ülkelerin psikiyatri birliklerine ait haberlerden okuma önerilerine kadar geniş ve zengin bir içeriğe sahip bu bültene ulaşmak için tıklayınız.


Türkiye Psikiyatri Derneği Merkez Yönetim Kurulu