TPD Açık Eğitim Destek Sitesi artık cebinizde!

psikiyatri.org.tr /

Tıbbi bilgiye ulaşma, sürekli tıp eğitimi ve sürekli mesleki gelişim için günümüzde en yaygın ve geçerli yollardan biri elektronik ortamlarda geliştirilen öz-yönelimli öğrenme yöntemleridir. Bu motivasyonla 2010 yılında hazırlıklarına başlanan TPD Açık Eğitim Destek Programı internet sitesi 2012 yılında yayına başladı (https://tpdegitim.psikiyatri.org.tr/ ).

Yürütücülüğü Yaygın ve Örgün Eğitim Kurulu (YÖEK) tarafından yapılan Açık Eğitim Destek Programında şu anda 17 eğitim modülü ve TPD kongrelerinden seçilmiş konuşmaların yer aldığı “Kongrelerden” sekmesi ile doyurucu bir eğitim içeriği bulunmakta. Uluslararası psikiyatri derneklerinden erken dönemde uygulamaya geçen TPD Açık Eğitim Destek Sitesi’nin faaliyetleri Avrupa Psikiyatri Birliği-Ulusal Psikiyatri Dernekleri Konseyi’inin Bülteni InterAct’ta da haber olarak sunulmuştu (https://us2.campaign-archive.com/?e=&u=9b8100f19f2a9eb66f938724a&id=9a633e01ef ).

Günümüz teknolojik koşulları, sanal ortamda yer alan eğitim içeriklerinin cep telefonlarından ulaşılabilir olmasını neredeyse zorunlu kılıyor. Bu gereksinimi karşılamak üzere Açık Eğitim Destek Sitesi mobil uyumlu hale getirildi. Eğitim modüllerinde ve kongrelerden sayfasında yer alan sunumlar artık cep telefonunuzdan takip edilebilmekte.

Halihazırda modüllerin güncellenme çalışmalarının sürdüğünü, yeni eğitim modüllerinin de kapıda olduğunu hatırlatırız.