6. UPAT'a Ev Sahipliği Yapacak Şehri Belirliyoruz.

psikiyatri.org.tr /

Değerli meslektaşlarımız,

Türkiye Psikiyatri Derneği (TPD) Asistan Hekim Komitesi (AHK) üyesi erişkin psikiyatrisi ve çocuk ve ergen psikiyatrisi asistanları olarak 2022 yılının Ocak ayında düzenlenecek olan 6. yıllık toplantımızı gerçekleştirmek üzere aday şehir başvurularını bekliyoruz.

UPAT (Ulusal Psikiyatri Asistanları Toplantısı) düzenlemekteki amacımız:

*Türkiye’nin birçok yerinden asistan hekim arkadaşlarımız ile bir araya gelmek, tanışmak, iletişim ve dayanışmamızı artırmak,

*Asistan hekimlerin eğitim ve özlük hakları başta olmak üzere pek çok alanda çözülmeyi bekleyen ortak sorunlarımızı tespit etmek ve bunlara çözümler üretmeye çalışmak,

*Bilimsel amaçlar doğrultusunda yeni projeler üretmek ve asistan hekimler arası eşgüdüm sağlayabileceğimiz imkanları artırmak,

*Katıldığımız ve aktif yürüttüğümüz bilimsel çalışmaları artırmak, uluslararası düzeyde mesleki becerilerimizi geliştirebilmek,

*TPD kurullarını ve TPD birimlerini tanımak ve etkileşimlerimizi güçlendirebilmek.

Her yıl farklı bir şehirde düzenlenerek ulaşılabilirlik ve birleştiricilik sağlamayı hedefleyen UPAT, akademik bir toplantıdan ziyade; tanışma, kaynaşma ve asistanlar arası bir bağ kurma amacıyla gerçekleştirilmektedir. Ayrıca UPAT, asistan etkileşim grupları, akranlar arası çalışma grupları gibi kapsayıcı çalışmalar içeren, hem bilimsel hem sosyal paylaşımlar ile hep birlikte yeni anılar biriktirebildiğimiz, iki gün boyunca Türkiye’ nin birçok yerinden bir araya gelmiş psikiyatri asistanları ile keyifli bir deneyim yaşayabildiğimiz AHK’nin vazgeçilmez bir etkinliğidir.

UPAT organizasyonu, ev sahipliği yapan ekip ile önceki UPAT’larda düzenleme kurulunda yer almış olan deneyimli arkadaşlarımızın birlikte hazırlayacağı ve AHK üyelerinin de görüşleri alınarak zenginleştirileceği bir program içeriğiyle şekillenmektedir.

Aşağıdaki bağlantılar üzerinden de önceki UPAT’lara dair haberlere ulaşarak, organizasyon içeriği ve düzenlenme aşamaları ile ilgili daha geniş fikir sahibi olabilirsiniz:

https://psikiyatri.org.tr/2146/psikiyatri-asistanlari-muglada-bulustu
https://psikiyatri.org.tr/2022/edirnede-ozgurluk-temasiyla-bir-aradaydik-tpd-4-upatdan-haberler
https://psikiyatri.org.tr/1690/2-ulusal-psikiyatri-asistanlari-toplantisi-gerceklestirildi

Ve, 6. yıllık toplantımıza ev sahipliği için adayları bekliyoruz!

Kliniğinizde birlikte çalışmakta olduğunuz erişkin psikiyatrisi ve çocuk ve ergen psikiyatrisi asistan hekimi arkadaşlarınız içinden gönüllü olanlar ile birlikte oluşturacağınız düzenleme kurulu ile gelin bu yıl hep birlikte 6.UPAT’ı sizin şehrinizde düzenleyelim!

Adayların seçiminde gözetilecek kriterler aşağıda belirtilmiştir: 

*Daha önce şehrinizin UPAT’ a ev sahipliği yapmamış olması, 

* Aday olmak ile ilgili motivasyon mektubu yazmak,

*Organizasyon ile ilgili bilgilendirme metni hazırlamak.

Bilgilendirme metni;
• Ev sahipliğini üstlenen ve düzenleme kurulunda yer alacak olan gönüllü arkadaşlarımızın isimleri, bağlı oldukları kurumları,
• Toplantı tema önerisini,
• Konaklama ve toplantı salonu olanakları, ortalama maliyet hesabı (Organizasyon giderleri TPD tarafından karşılanacağından optimum şartların gözetilmesi uygun olacaktır.) ve sosyal program içeriği bilgilerini içermelidir.

Aday olacak ekiplerin motivasyon mektubu ve organizasyon bilgilendirme metnini 08.10.2021 tarihine kadar asistanhekimkomitesi@gmail.com adresine göndermeleri gerekmektedir. Başvuru sonuçları değerlendirilip ev sahibi şehir belirlendiğinde duyuru yapılacaktır.

TPD çatısı altında, dayanışma içinde, birlikte çalışmak, eğlenmek ve üretmek motivasyonu ile 6. UPAT’ta buluşmak dileğiyle!

 

Türkiye Psikiyatri Derneği Asistan Hekim Komitesi Yürütme Kurulu adına;
Öykü ÖZÇELİK, Emre Cem ESEN

 

Soru ve katkılar için ulaşabileceğiniz kişi ve iletişim bilgileri:

Öykü ÖZÇELİK
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi EAH
Tel: +90 555 6160322

Emre Cem ESEN
Balıkesir Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi
Tel: +90 505 5250503