10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü’nün bu yılki teması: Eşitliğin olmadığı dünyada ruh sağlığı

psikiyatri.org.tr /

 

10 Ekim her yıl ‘Dünya Ruh Sağlığı Günü’ olarak kutlanmaktadır ve Dünya Ruh Sağlığı Federasyonu bu yıl ruh sağlığı günü için temayı “Eşitliğin olmadığı dünyada ruh sağlığı” olarak belirlemiştir.
Kutuplaşmanın giderek arttığı, gelir dağılımının giderek daha dengesizleştiği bir dünyada eşitsizlikler de giderek artmakta ve bu her geçen gün daha fazla soruna neden olmaktadır. Eşitsizlik kuşkusuz ki ruhsal problemlerin ortaya çıkmasında, şiddetlenmesinde veya yinelemesinde önemli bir faktördür. Eşitsizlik aynı zamanda ruh sağlığı hizmetlerine erişim konusunda da kişiler ve gruplar arasında önemli düzeyde farklılıklara neden olmaktadır. Bu temadan yola çıkarak dezavantajlı konumda bulunan grupların ruh sağlığı durumlarını mercek altına alacağız. Aşağıda konuşmacıları ve konukları görebileceğiniz iki webinarı 9 ve 10 Ekim tarihlerinde gerçekleştireceğiz. Etkinlikleri Türkiye Psikiyatri Derneği’nin YouTube kanalından (https://www.youtube.com/c/T%C3%BCrkiyePsikiyatriDerne%C4%9Fi) saat 20:00’da canlı olarak izleyebilirsiniz.

10 Ekim Pazar günü gerçekleşecek bir diğer etkinlik de Toplum Ruh Sağlığını Geliştirme Derneği’nin “10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü’ne İlgili Üç Dernek Gözüyle Bakış” başlıklı toplantısı. Türkiye Psikiyatri Derneği, Psikiyatri Hemşireleri Derneği, Türk Psikologlar Derneği’nin bir araya geleceği toplantıda TPD adına dernek başkanımız Dr. Koray Başar yer alacak. Pazar günü saat 14.00 – 15.30’da canlı yayınlanacak toplantıyı Toplum Ruh Sağlığını Geliştirme Derneği’nin Youtube kanalından izleyebilirsiniz (https://www.youtube.com/c/trsgd).

Türkiye Psikiyatri Derneği
Merkez Yönetim Kurulu