TPD Ruh Sağlığı Yasası İnternet Sayfası Yayında

psikiyatri.org.tr /

Türkiye Psikiyatri Derneği yirmi yıldan uzun süredir sürdürdüğü Ruh Sağlığı Yasası çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Daha önce birçok kez hazırlanan yasa taslakları çeşitli aşamalarda kesintiye uğramış, son olarak 2018 yılında TBMM Başkanlığına sunulmuş kanun teklifi de yasalaşmadan kalmıştı. 2021’den itibaren yaşanan gelişmeler Ruh Sağlığı Yasası Görev Grubu tarafından düzenli olarak değerlendirilmiş, bu konuda politika ve strateji belirlenerek, çalışma planı oluşturulmuştur.  Halen Dr. Ejder Akgün Yıldırım’ın koordinatörlüğünü yaptığı grupta Dr. Mustafa Sercan, Dr. Simavi Vahip, Dr. Timuçin Oral, Dr. Ömer Böke, Dr. Selçuk Candansayar, Dr. Mehmet Yumru, Dr. Fatih Öncü ve Dr. Koray Başar görev almaktadır. Bu çalışma kapsamında Türkiye Psikiyatri Derneği MYK ve RSY Görev Grubu tarafından Meclis’te grubu bulunan partilerin yöneticileri ve ilgili Bakanlık görevlileri ile temaslara devam ediliyor.

Türkiye Psikiyatri Derneği bu süreçte TPD üyelerinin yasa çalışmaları konusunda bilgi sahibi olması, öneri ve katkıda bulunabilmesine önem veriyor, bunun mekanizmalarını yaratmaya çalışıyor. Geçtiğimiz aylarda RSY Görev Grubunda bugüne kadar yürütülen Ruh Sağlığı Yasası çalışmaları, bu konuda TPD tarafından yapılan açıklamalar, TPD Bülteninde yayınlanan görüş ve değerlendirmeler, basında Ruh Sağlığı Yasası ile ilgili haberlerin yanı sıra bu konuda referans niteliği taşıyan kaynakların derlendiği bir internet sayfası oluşturulmasına karar verildi. Bu amaçla bir araya gelen Dr. Burak Amil, Dr. Güneş Devrim Kıcalı, Dr. Mihriban Yıldırım ve Dr. Yasin Hasan Balcıoğlu, TPD Genel Sekreteri Dr. Emre Mutlu ile birlikte yoğun bir çalışma sürdürdü.

Ruh Sağlığı Yasası ile ilgili önemli bir arşiv ve bilgi kaynağı olacağını umduğumuz “Ruh Sağlığı Yasası” sayfasının erişime açıldığını sevinerek sizlerle paylaşmak isteriz:
https://psikiyatri.org.tr/ruh-sagligi-yasasi

Türkiye Psikiyatri Derneği Ruh Sağlığı Yasası ile ilgili çalışmaların sadece takipçisi değil, etkin bir aktörü olmak için çalışmaya devam ediyor. Bu ancak siz değerli üyelerimizin katkı ve katılımıyla mümkün.

Saygılarımızla,

Türkiye Psikiyatri Derneği Merkez Yönetim Kurulu