TPD Telepsikiyatri Uygulama Rehberi

psikiyatri.org.tr /

Değerli meslektaşlarımız,

Salgınla birlikte telepsikiyatri alanındaki güncel bilimsel gelişmelere ve klinik uygulamada gittikçe artan ihtiyaca karşılık olarak kapsamlı bir telepsikiyatri uygulama rehberinin gerekliliği ortaya çıktı. Türkiye Psikiyatri Derneği Telepsikiyatri Çalışma Birimi’nden Dr. Hakan Karaş, Dr. İlker Küçükparlak, Dr. Arzu Erkan, Dr. Timuçin Oral ve Dr. Simavi Vahip’ten oluşan Telepsikiyatri Rehberi Çalışma Grubu kısa zamanda, titiz bir çalışma yürüttüler. Bu çalışmayla üretilen Türkiye Psikiyatri Derneği Telepsikiyatri Uygulama Rehberi” 18 Nisan 2022’de çevrim içi kitap olarak yayınlanacağını sevinerek duyurmak isteriz. Rehber TPD Yayınları sitesinde (tpdyayin.psikiyatri.org.tr) Çevrimiçi Yayınlar bölümünde erişilebilir olacak.

Türkiye Psikiyatri Derneği, uzun süredir telepsikiyatri konusunda çalışmalarını sürdürmektedir. İlk kez 2016 yılında  ‘Telepsikiyatri Çalışma Grubu Raporu’ hazırlanmıştır. Pandemiyle birlikte telepsikiyatri çalışmaları psikiyatri gündeminde hızla ön sıralara yükselmiş ve 2020’de pandeminin başlamasından hemen sonra Telepsikiyatri Çalışma Birimi tarafından oluşturulan ve dernek internet sitesinde yayımlanan “İyi Telepsikiyatri Uygulamaları İçin Öneriler” metinleri hazırlanmıştır. Bu konuda daha kapsamlı bir kaynak kitap hazırlıkları da devam etmektedir.

“Türkiye Psikiyatri Derneği Telepsikiyatri Uygulama Rehberi”, Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Dünya Tabipleri Birliği’nin (DTB) ilkelerine ve ilişkili metinlerine dayanarak, diğer ülkelerin meslek dernekleri tarafından oluşturulmuş olan telepsikiyatri ve telesağlık rehberlerinden ve yazındaki makalelerden de faydalanılarak oluşturulmuştur. Üyelerimizden sıklıkla gelen talep nedeniyle yazarların önerisiyle, telepsikiyatri uygulamalarıyla ilgili bilgilendirilmiş olur formu örneği ayrıca erişilebilmesi sağlanmıştır.

Telepsikiyatri uygulama rehberinin çevrim içi yayınlanacağı gün, 18 Nisan 2022’de, sizleri yazarların konuşmacı olarak yer aldığı bir webinarda ağırlamak isteriz.  Afiş ve ayrıntılı programını aşağıda ilginize sunduğumuz webinar tüm TPD üyelerine açıktır. Kayıt olmak için gerekli bağlantıyı TPD üyelerine e-posta ile iletilecektir.

Moderatörlüğünü TPD MYK üyesi Prof. Dr. Gülcan Güleç ve Telepsikiyatri Rehberi Çalışma Grubu’ndan Prof. Dr. Timuçin Oral’in yapacağı webinarda Rehber yazarlarının bir bölümü de konuşmacı olarak görev alacak.  Tüm üyelerimizi “telepsikiyatri” webinarına davet ediyoruz…

Saygılarımızla,

Türkiye Psikiyatri Derneği Merkez Yönetim Kurulu