Bundan Psikiyatriste Ne? ''Mahkumiyet ve Damgalanma''

psikiyatri.org.tr /

Bundan Psikiyatriste Ne?
Mahkumiyet ve Damgalanma

Değerli Meslektaşlarımız;

Her oturumda farklı bir damgalanma ve ayrımcılığa uğrayan grubu özellikle psikiyatristleri ilgilendirecek yönleriyle ele aldığımız "Bundan Psikiyatristlere Ne?" etkinlik serimizin üçüncüsünü 29 Nisan Cuma günü 20:30'da gerçekleştireceğiz.

Dr. Irmak Baş ve Dr. Oğuzcan Türkmen'in sunacağı ve Dr. Fatih Öncü'nün konuk konuşmacı olarak katılacağı oturumda; mahkumların sağlık hizmetlerine ve özellikle ruh sağlığı hizmetlerine ulaşmalarındaki zorluklar, birçok hastanede mahkumlar için düzenlenen koşulların yetersizlikleri, cezası devam eden mahkumların aynı anda hem psikiyatrik hem de dahili bir hastalığı bulunduğunda yaşadıkları zorluklar, mahkumların psikiyatrik muayenesinde yaşanan zorluklar (kelepçe ve kolluk kuvvetleri eşliğinde muayene, İstanbul Protokolü, önyargı…), cezasını tamamlamış hükümlülerin toplumda ve sağlık hizmetleri (özellikle ruh sağlığı hizmetleri) alırken uğradıkları ayrımcılık ve damgalanma konularını ele alacağız.

Konuklarımız, Ceza İnfaz Sisteminde Sivil Toplum Derneği (CİSST) Genel Alan Koordinatörü Jiyan Ay ve Recep Alfatlı bizimle deneyimlerini paylaşacaklar. Oturum boyunca ve son bölümünde katılımcılar tüm konuklara soru sorma fırsatı bulacaktır.

Ayda bir gerçekleştireceğimiz oturumlarda bedensel ruhsal özellikleri, kimlikleri, toplumsal konumları nedeniyle ayrımcılığa uğrayan farklı bir grubu ele alacağımız "Bundan Psikiyatristlere Ne?" etkinlik serimizi TPD Asistan Hekim Komitesi'nin e-mail grubundan ve Telegram gruplarından takip etmeye devam edebilirsiniz.

TPD üyesi ve asistansanız TPD Asistan Hekim Komitesi'nde katılmak ve AHK iletişim araçlarından bilgi alabilmek için e-mail ile gönderdiğimiz rehberden faydalanabilirsiniz.

Ekran başında da olsa, görüşmek üzere,

Türkiye Psikiyatri Derneği Asistan Hekim Komitesi