Türkiye Psikiyatri Derneği Yeni Merkez Ofisinin Açılış Töreni 19 Kasım Cumartesi Günü Düzenlendi

psikiyatri.org.tr /

Bildiğiniz üzere Türkiye Psikiyatri Derneği merkez ofisimiz 6 Kasım 2022’de Ankara Tunus Caddesinden yeni yerimiz olan Regnum İş Merkezine taşınmıştı.  Yeni merkezimizi üyelerimize tanıtmak üzere 19 Kasım 2022 Cumartesi günü merkezin toplantı salonunda Türkiye Psikiyatri Derneği Genel Merkezi Açılış Töreni yapıldı.  Etkinlik törene katılamayan üyelerimiz için zoom üzerinden canlı yayınlandı.

Ankara, İstanbul ve diğer şehirlerden gelen üyelerimizi yeni merkezimizde buluşturan ve TTB Merkez Konsey üyeleri, Ankara Tabip Odası başkanı, Psikiyatri Hemşireleri Derneği başkanının da katıldığı tören, saygı duruşu ve dernek başkanımız Prof. Dr. Ejder Akgün Yıldırım’ın mekanın önemi ve değerini ele alan açılış konuşması ile başladı. Konuşma ardından Dr. Gonca Aşut tarafından hazırlanan “Derneğin Mekanları” konulu bugüne kadar derneğimize ev sahipliği yapmış adreslerin tanıtıldığı video gösterildi. Sağlık sorunu nedeniyle törene katılamayan derneğimizin ilk genel başkanı Prof. Dr. Orhan Öztürk’ün açılış töreni için ilettiği mesaj Prof. Dr. Berna Uluğ tarafından paylaşıldı, ardından önceki dönem dernek başkanlığı görevini yürüten Doç. Dr. Koray Başar 2018-2022 Merkez Yönetim Kurulları adına konuşma yaparak derneğin yeni ofisinin bulunma ve yapım sürecini anlattı.

Açılış töreninde bu yıl Merkez Yönetim Kurulu olarak başlatma kararı aldığımız ve meslekte kırkıncı yılı doldurmuş meslektaşlarımıza bağlı oldukları şubeler tarafından verilecek “Psikiyatride 40. Yıl” adlı plaket töreninin ilki ve Ankara üyeleri töreni gerçekleştirildi.  Ankara Şube tarafından organize edilen ve Ankara’da ikamet edip psikiyatri uzmanlığında 40 ve 50. yılını tamamlayanlardan törene katılabilen üyelerimize plaketleri verildi. Törene katılamayan üyelerimizin plaketleri Ankara Şube Yönetimince teslim edilmek üzere ayırıldı.

Törenimiz derneğimizin kuruluş günlerinden bugüne kadar yaşananların, dernek mekanlarına ait anıların, duygu ve düşüncelerin paylaşıldığı serbest kürsü ile son buldu.

Saygılarımızla,

Türkiye Psikiyatri Derneği Merkez Yönetim Kurulu

<