Özel Hastaneler Yönetmeliği ve Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Yönetmeliği

psikiyatri.org.tr /

6 Ekim 2022 tarihinde Özel Hastaneler Yönetmeliği ve Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Yönetmeliğinde değişiklik yapıldığını, hekimlerin serbest çalışma haklarını kısıtlayan değişiklikleri barından bu yönetmelik hakkında Türk Tabipleri Birliği’nin hukuki yollara başvuracağını duyurmuştuk (https://psikiyatri.org.tr/3656/ozel-hastaneler-yonetmeligi-ve-ayaktan-teshis-ve-tedavi-yapilan-ozel-saglik-kuru).

Değişikliklerin yayınlanmasından sonra bir hafta içerisinde TTB uzmanlık dernekleri ile görüşüp dava sürecini başlatmıştır (https://www.ttb.org.tr/haber_goster.php?Guid=037ae91a-4af9-11ed-9f8a-ac6a0d03e780). 12 Kasım tarihinde Türk Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Derneği’nin çağrısı ile Muayenehaneler Derneği ve uzmanlık dernekleriyle Ankara’da bir toplantı düzenlenmiştir. Derneğimizin de katıldığı toplantıda bir sonuç bildirisi yayınlanmıştır. Sonuç bildirisi aşağıda yer almaktadır. 6 Aralık Salı günü saat 11.00’de Sofitel İstanbul Taksim Otel’de bir basın toplantısı yapılacaktır. Aynı zamanda 7 Aralık Çarşamba günü saat 19.00’da İstanbul Tabip Odası’nda muayenehaneler, serbest çalışma hakkı ve meslek bağımsızlığı ile ilgili bu süreci değerlendirmek ve atılacak adımları belirlemek için bir toplantı düzenlenecektir.  

Yönetmelik değişikliği özel hastane ve tıp merkezlerinde yapılacak tüm tanı, tetkik ve tedavi hizmetlerini kapsadığı, kamu veya vakıf üniversitesi hastaneleri ile yapılacak sözleşmelere bazı ölçütler getirdiği için tüm uzmanlık branşlarını etkilemektedir. Değişiklikler hakkında Hukuk Büromuz tarafından hazırlanan ayrıntılı bilgi notu için tıklayınız.

Süreç sosyal medyada gündeme getirildiği için değerli üyelerimize konu ile ilgili sosyal medya paylaşımlarını takip etmelerini öneririz.

Saygılarımızla,
Türkiye Psikiyatri Derneği Merkez Yönetim Kurulu