Güncellenen Doçentlik Başvuru Şartlarına İlişkin Değerlendirme

psikiyatri.org.tr /

Bildiğiniz üzere Üniversitelerarası Kurul Başkanlığı’nın 13.08.2022 tarihli ve E-23932784-050.01.04 -9474 sayılı yazısı ve Yükseköğretim Kurulu Genel Kurulu’nun 15.06.2023 tarih ve 2023.10.183 sayılı kararı ile doçentlik başvuru şartlarına ilişkin bazı değişiklikler yapılmıştır.

Uluslararası makalelerde çeyrek kategorilerin kullanılarak hiyerarşik bir puanlama yapılması gibi niteliği artırıcı değişikliklerin yanında, ülkemiz tıpta uzmanlık eğitiminde önemli bir yer tutan ulusal kitap veya kitap bölümü puanlarının azalması, yayımlanan kitabın tüm bölümlerinin başvurulan bilim alanı ile ilgili olması gibi çok disiplinli alanlardaki bilimsel faaliyetler için endişeye yol açan maddeler de bulunmaktadır. Bu nedenle Türkiye Psikiyatri Derneği, Güncellenen Doçentlik Kriterlerini Değerlendirme Görev Grubunu oluşturmuş ve bir değerlendirme ve öneri raporu yazılmıştır. Ayrıca başvuru şartları 4. maddede yer alan “Yayınlanan kitabın tüm bölümleri başvurulan doçentlik bilim alanı ile ilgili olmak zorundadır” ifadesi için TPD Konsültasyon-Liyezon Çalışma Birimi tarafından bir görüş raporu oluşturulmuştur.  

Üniversiteler Arası Kurul ve Yükseköğretim Kuruluna iletilen raporları mailin devamında bulabilirsiniz. Raporların oluşturulmasında görev alan değerli Görev Grubu üyelerimiz ve Konsültasyon-Liyezon Psikiyatrisi ÇB üyelerimize teşekkürlerimizi sunarız.

Saygılarımızla,
Türkiye Psikiyatri Derneği Merkez Yönetim Kurulu

Ek 1 TPD Güncellenen Doçentlik Kriterlerini Değerlendirme Görev Grubu Raporu
Ek 2 TPD Konsültasyon-Liyezon Psikiyatrisi Çalışma Birimi Raporu