TPD Asistan Hekim Komitesi Beşinci Uygulamalı Bilimsel Araştırma Okulu

Türkiye Psikiyatri Derneği Asistan Hekim Komitesi Beşinci Uygulamalı Bilimsel Araştırma Okulu Zilleri Çalıyor!

Değerli meslektaşlarımız;

Bilimsel araştırma nedir? Bilimsel araştırmanın temel ilkeleri ve özellikleri nelerdir? Bir araştırma protokolü oluştururken nelere dikkat edilmelidir?Başlıca araştırma yöntemleri nelerdir? Özgün bir araştırma sorusu nasıl yaratılabilir? Dünyada ve ülkemizde karşılanmayı bekleyen araştırma gereksinimleri nelerdir?Türkiye’de araştırma için finansal destek nereden ve nasıl sağlanabilir?  Araştırma yürütülürken sık karşılaşılan sorunlar nelerdir ve bu sorunların nasıl üstesinden gelinir? Başlıktan kaynaklara, dergi seçiminden hakemlik sürecine bir araştırmanın yayına dönüştürülmesinde nelere dikkat edilmesi gerekir?Bu ve benzeri sorular ve zorlanmalar bilimsel çalışma yapmaya hevesli, kariyerinin başlangıcında olan birçok meslektaşımızın aklına gelmektedir.

Derneğimizin ve üye hocalarımızın katkılarıyla akademik hayata ilk adım atacağımız, program içeriği Prof. Dr. Simavi Vahip tarafından düzenlenen bilimsel araştırma okulunun ilk bölümünü 25-26 Mayıs 2024 tarihinde İstanbul'da yüz yüze Yeditepe Üniversitesi-Yeşil Salonu’nda TPD Asistan Hekim Komitesi tarafından gerçekleştirilecektir. Bu etkinliğe katılım sayısı sınırlıdır. Başvurular için 7 Mayıs 2024 tarihine kadar aşağıdaki formu doldurmanızı rica ederiz. Değerlendirme kriterleri Asistan Hekim Komitesi üyesi olmak, aidatlarını düzenli ödemek, asistanlık eğitiminde birinci yılını tamamlamış olmak, daha önce bilimsel araştırma okuluna katılmamak yer almaktadır.

İçtenlikle!

Asistan Hekim Komitesi Yürütme Kurulu

Alperen Yıldız

Dicle Dilay Demir

Meltem Çınar Bozdağ

Osman Demirci

Süreyya Akyıldırım Çor

Beşinci Uygulamalı Bilimsel Araştırma Okulu-2024 Programı için Tıklayınız.