Türkiye Psikiyatri Derneği Sağlık Çalışanlarına Destek Hattı Açıldı!

psikiyatri.org.tr /

 
COVID-19 salgınıyla birlikte yaşadığımız bu zorlu süreçte tüm sağlık çalışanları yoğun stres ve risk altında görevlerini sürdürmektedir. Sağlık çalışanlarının gerek duyduğu kişisel koruyucu donanımın sağlanması ve bedensel iyilik hallerinin sürdürülmesi kadar yaşadıkları ruhsal zorluklarla ilgili desteklenmesi de gerekmektedir. Sağlık çalışanlarının kendi kurumlarındaki ruh sağlığı uzmanlarından yüz yüze destek alma imkanı sağlanmalıdır; ancak bu kliniklerinde salgın koşullarında işleyişle ilgili farklı düzenlemeler yapmak zorunda kaldığı bilinmektedir.

Türkiye Psikiyatri Derneği tarafından ülkenin her yerinde görev yapan tüm sağlık çalışanlarının 7/24ulaşılabilecekleri bir ruhsal destek hattı oluşturulmuştur. 0850 532 66 76 telefon numarası ile erişilebilecek destek servisi 06 Nisan 2020 Pazartesi saat 08.00 itibari ile hizmete açılacaktır. Sağlık çalışanlarına Destek Hattıyla derneğimiz üyesi gönüllü psikiyatristlerle canlı telefon görüşmesi sağlanabilecektir. 

Destek hattının sağlık çalışanlarına duyurulmasında başta Türk Tabipleri Birliği olmak üzere sağlık çalışanı meslek örgütlerinin desteğini alıyoruz. Pandemi sürecinde çalışan, Türkiye genelindeki tüm sağlık çalışanlarıiçin oluşturulmuş bu hat ile çalışma arkadaşlarımıza  bir nebze de olsa katkımız olacağını umuyoruz.  

Türkiye Psikiyatri Derneği Ruhsal Travma ve Afet Psikiyatrisi Çalışma Birimi