COVID-19 TEDAVİSİNDE ÖNLEYİCİ, KORUYUCU VE TEDAVİ EDİCİ PSİKİYATRİK HİZMETLER

psikiyatri.org.tr /

COVID-19 salgınıyla ilgili ruhsal destek ve tedavi gereksinimi sadece salgının toplumda hakim olduğu zaman aralığında, sadece enfeksiyonu olan kişilerle sınırlı değildir. Salgının ülkemizde görüldüğü ilk günlerden itibaren dile getirildiği gibi psikososyal destek salgınla mücadelenin önemli bir boyutudur. Enfeksiyonu olan kişilerde ruhsal belirtilerin yoğunluğu da göz önünde bulundurulduğunda, ruh sağlığı uzmanı ve uzmanlık öğrencilerinin salgınla mücadelede kendi eğitim ve deneyimleri doğrultusunda önemli rolleri olduğu anlaşılmaktadır.

Daha önce ayaktan ve yatarak psikiyatrik tedavi kliniklerinde yapılması gereken düzenlemelerle ilgili önerileri, görev grubumuzun yatarak psikiyatrik tedavi uygulayan kliniklerle ilgili çalışma düzeni modeli önerilerini paylaşmıştık. Bu metinlere sitemizin ‘COVID-19 ve Ruh Sağlığı’ bölümünde topluca göz atabilirsiniz.

Türkiye Psikiyatri Derneği Ruhsal Travma ve Afet Psikiyatrisi Çalışma Birimi diğer Çalışma Birimleri ve üyelerden de destek alarak ‘COVID-19 Tedavisinde Önleyici, Koruyucu ve Tedavi Edici Psikiyatrik Hizmetler’ raporunu hazırladı. Katkıda bulunan herkese teşekkür ederiz. Diğer kılavuz metinler gibi, bu rapor da Sağlık Bakanlığı’na iletilmiştir.

Dayanışma ve sağlıkla kalın, saygılarımızla,

Türkiye Psikiyatri Derneği Merkez Yönetim Kurulu

COVID-19 TEDAVİSİNDE ÖNLEYİCİ, KORUYUCU VE TEDAVİ EDİCİ PSİKİYATRİK HİZMETLER metnine ulaşmak için tıklayınız.